Ağırlık Kaldırmaya 58 Yaşında Başladı ve Rekorları Kırıyor!

0

Rekortmen olabilmek için çocukluktan yetişen pek çok sporcu, rekor kıramayıp kariyerini sonlandırabiliyor. Rekabet bu kadar fazlayken, 58 yaşında spora başlayıp rekor kırabilmenin ne anlama geldiğini tahmin edebiliyor musunuz?

Yaşın yalnızca rakamlardan ibaret olduğunu açık bir şekilde kanıtlayan Kimura 63 yaşında ve Seattle eyaletinde “master” yaş kategorisinde ondan güçlüsü yok!

Reklam

Tipik, yıllar harcayarak iyi bir genetikle rekor kıran sporcuların tersine Alma Kimura spor yapmaya çok geç başlıyor. Yeteneğini farkeden Kimura’nın asıl işi ise avukatlık.

Hobileri kitap okumak ve tenis oynamak iken Kimura yeni bir hobi edinmek istiyor ve powerlifting sporu ile tanışıyor.

Image result for alma kimura

Eskiden tenis sporuyla uğraşmasının kondisyonel bir avantajı olabilir ancak 58 yaşında spora başlayan bir sporcunun 63 yaşında rekorlar egale etmesi alışıldığın oldukça dışında bir durum.

Powerlifting sporunda 3 kalırış var (squat, bench press ve deadlift), her 3 kaldırışın da olimpik halterdeki gibi 3’er deneme hakkı var. Toplamda 9 kaldırış yapılan yarışmalarda hedef daima 9 kaldırışın da geçerli olmasıdır.

Kimura katıldığı yarışmada 110 kilogram squat, 135 kilogram deadlift ve 300 kilogram total ile 3 rekor kırıyor. Yalnızca 7 ay antrenman yapıp, 110 kilogram rekorunu elde etmeyi başarıyor.

Kimura, powerlifting sporu hakkında şu şekilde konuşuyor: “Her kim ağırlık kaldırmaya başlarsa başlasın, yarışmada herkes onu destekliyor ve ona güç vermek için bağırıyor. Bu gerçekten harika bir his. Yarışmaların atmosferi daima harika. Rakibinizin dahi gelip size destek olacağını görme ihtimaliniz çok yüksek!”

Salona herkes gibi hafif ağırlıklar kaldırarak başlayan Kimura, hareket kapasitesini geliştirerek squat derinliğini arttırmaya odaklandığını söylüyor. Sonrasında süreçte hızlı ilerleyen Kimura, Amerika rekorunu kıracak seviyeye 63 yaşında gelebilmeyi başardı.

İlk yarışmasına 7 aylık tecrübeyle katılan Kimura, hiçbir zaman hiçbir şey için geç olmadığının yaşayan örneği.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz