45 Yaşındaki Öğretmen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Oldu!

0

Kıbrıs’taki Dünya Fitness Federasyonu’nun düzenlediği yarışmayı kazanan Andrew Pickwell, aynı zamanda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor.

20 yıldır vücut geliştirme yarışmalarına katılan Pickwell, ilk kez dünya şampiyonu ünvanını kazanıyor.

Reklam

Pickwell: “Başladığımda bu kadar sene devam edeceğimi zaten düşünmezdim. Bu kadar süre sonra bir de dünya şampiyonu olacağımı hiç düşünmezdim…” diyerek heyecanını ifade ediyor.

Son 4 haftada 8 kilo vererek sikletine indiğini söylüyor. 80 kilonun altına inmesi gerektiği için son 4 haftada acılı bir süreç atlatan Andrew Pickwell, 80 kilonun altını yalnızca tartıda gördüğünü söyleyerek gülüyor.

Yarışmada şampiyon olduğu gün, Queensland’deki rugby takımında da koç olarak işe alındığını öğrenen Pickwell “benim için kârlı bir gün oldu” diyor.

Andrew Pickwell broke through for his maiden WFF World Championship win after more than 20 years of training and competing.

Vücut geliştirme yarışmalarının zorlukları ile ilgili de şu şekilde konuşuyor:

“Eğer kolay olsaydı herkes yapardı. Bu spor başka bir disiplin gerektiriyor. Öyle bir disiplin ki hayat tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Sürekli bu kadar katı diyet yapmanızı gerektiren çok fazla spor yok. Bu kadar zorluktan sonra zafere ulaşmak tabii ki çok tatmin edici bir duygu. Hem öğretmenlik hem de yarışma hazırlığı, oldukça zorlayıcıydı. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak. Ama üstesinden gelebildim, çevremdeki insanlar da anlayışlıydı ve destek oldular. Hayatımın yarısı spor salonunda geçerken, bana destek olan birçok insan vardı. İnsanlar sihirli bir değnek olduğunu düşünebiliyor ama maalesef ki yok, keşke olabilseydi…”

Yarışmayla aynı gün Queensland’in 12 yaş altı rugby takımının koçluğuna atanan Pickwell, yeni hedefinin takımını ilerleterek şampiyon yapmaya odaklı olduğunu söylüyor.

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz