2017’nin En Güçlü Sporcuları Hakkında İlginç Bilgiler

0

2017, güç sporları bakımından da oldukça verimli geçen bir yıldı. İlk 500 kg squat yapan insanlar, 500 kg deadlift, kadın sporcuların limitleri zorlaması ve birçok önemli güç standardı yükselişi gerçekleşti.

Sürekli olarak insan limitlerini zorlayan sporcular arasında tabii ki en iyiler parladı. Daha önce hiç görülmemiş önemli kaldırışlar gerçekleşti.

Reklam

Biz de sizlere 2017’nin en güçlü sporcularını ve ulaştıkları hedefin önemini açıkladık. İşte o 2017’yi “gücün yılı” yapan sporcular:

500 Kilogram Deadlift Rekoru ile Birlikte Dünyanın En Güçlü Adamı Seçilen Eddie Hall

Eddie Hall, yıllardır en güçlü adam olmak için limitlerini zorluyor. Bu yıl hem iyi olduğu kaldırışların yer alması, hem de çalıştığı en disiplinli yıllardan biri olması sayesinde “World’s Strongest Man” ödülünü ilk kez aldı. Bu, birçok Hall hayranının dört gözle beklediği bir gelişmeydi.

Ayrıca Hall, ilk 500 kilogram deadlift kaldırışını yaparak insanlık tarihine geçti. Bu güç sporları adına yıllardır beklenen bir gelişmeydi.

Stefi Cohen ve 55 Kilogram Vücut Ağırlığıyla 240 Kilogram Deadlift Kaldırışı

Geçerliliği olmayan bir kaldırış olsa da (bir yarışmada değil, spor salonunda) güç sporlarının tutkunlarının dudaklarını uçuklatan bir kaldırıştı. Bu kadar hafif bir vücut ağırlığında böylesine ağır bir kilonun kaldırılması gerçekten şok edici. Üstelik bu kaldırış resmi bir yarışmada olsa, dünya rekoru oluyor!

Şu anda dünyanın en güçlü kadınlarından biri olan, hatta kimine göre dünyanın en güçlü kadını olan Cohen birçok spor dalında aktif. Hibrit bir sporcu olan Cohen, powerlifting sporunun yanı sıra halter ve CrossFit ile de ilgileniyor. Fiziği de bir vücut geliştiriciden farksız…

Mat Fraser ve Crossfit Games 2017 Performansı

Sürekli paylaştığımız Fraser ve Froning ikilisinin dünyaya meydan okuyuşundan da hatırlayacağınız Fraser, bu sene de dünya şampiyonu oldu. İki sene üst üste kazanan Matt, 4 yarışı direkt birinci olarak bitirdi. Son yarışta kazandığı zaten kesinleşen Fraser’ın yüzündeki gülümseme izlemeye değer bir gülümsemeydi. Fraser bu sene de dünyanın en fit sporcusu oldu!

18 Yaşındaki Joseph Pena ve 465 Kilogram Squat Kaldırışı

Geçtiğimiz senelerde genç yetenek olarak bir anda piyasaya çıkıp parlayan Pena, IPF gibi büyük federasyonlarda da ciddi rakamlara imza atmıştı. Bu sene dünyanın en yüksek powerlifting total rakamlarından birinin yanı sıra, uçuk bir squat rakamını da elde eden Pena güç sporları dünyasına damga vuran bir isim. Yaşı sebebiyle kesinlikle gücün limitlerini zorlayanlar arasında!

Jeniffer Thompson ve 60.8 Kilogram Vücut Ağırlığıyla 142.5 Kilogram Bench Press Kaldırışı

Bench press dendiğinde ilk akla gelen kadın sporcu olan Jeniffer Thompson, gerçekten sıradışı bir bench press rakamına sahip. O vücut ağırlığında o kiloyu kaldırabilen erkek sayısı dahi çok az. Hatta çevrenizde 142.5 kilogram bench press yapabilen kaç kişinin olduğunu düşünürseniz, sonrasında da Jeniffer’ın 60 kilogram olduğunu düşünürseniz gücünün uçukluğunun farkına varabilirsiniz…

Sürekli olarak kendi rekorunu kıran Thomson, bu sene de rekorunu kırdı ve kırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Lasha Talakhadze ve  220 Kilogram Koparma Kaldırışı

Uluslararası yarışmalarda kaldırılmış en ağır koparma rakamına ulaşması sebebiyle genç halterci Lasha Talakhadze’ye yer vermemek olmazdı. Böylesine teknik bir harekette böyle yüksek rakamlara çıkıldığını görmek de güç sporları için şüphesiz çok önemli bir adım.

Yury Belkin ve Cailer Woolam Gibi Sporcuların Deadlift Limitlerini Zorlaması

Orta siklette en çok göze çarpan ve en orantısız güce sahip olan ikili, birbirlerinin peşi sıra rekoru üste taşıyorlar. Ağır siklet sporcuların, hatta Strongman yarışmacılarının dahi kaldıramadığı ağırlıkları çok rahat kaldıran bu ikili önümüzdeki sene de deadlift sınırlarının belirleyicisi olacak gibi gözüküyor.

 

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz