1 Saatlik Banyonun Yarım Saat Yürüme İle Aynı Kaloriyi Yaktığını Biliyor musunuz?

0

Bilim insanları 1 saatlik 40 derece suda banyo yapmanın 30 dakikalık yürüyüş ile aynı miktarda kalori yaktığını açıkladı!

Artık işten eve geldiğinizde kendinizi sıcacık suyla dolu küvete bırakmak için bilim insanlarından onayınız var. Loughborough Üniversitesi 14 erkek denek üzerinde yaptığı çalışmada banyonun kalori yakımına etkisini ölçtü.

Reklam

Deneklerin ilk olarak 1 saat boyunca bisiklet kullanmalarını daha sonra da bir saat boyunca 40 derece suda banyo yapmalarını gözlemlediler. Sonuçlarda bisiklet süremenin daha çok kalori yaktığı ortaya çıktı ancak yarım saatlik yürüyüş ile aynı miktar olan 130 kaloriyi deneklerin 1 saatlik banyo sırasında yaktığı görüldü.

Sıcak suda sizi rahatlatacak bir banyonun sağlığınıza yaraları bu araştırmada incelenirken, Loughborough Üniversitesi bisiklet ve banyo ile kalori yakımı sırasındaki farkları da açıkladı.

Deneyin sürdüğü 24 saat boyunca deneklerin kan şekeri oranları incelendi. Kan şekeri değerlerinin maksimum olduğu dönemler karşılaştırıldı. Banyo sırasında kan şekerinin geldiği en yüksek değerin bisiklet sırasındakinden %10 daha az olduğu gözlemlendi.

Ayrıca “pasif ısıtmanın” yani banyo sürecinin ödem azaltmaya yardımcı olduğu ve saunanın kardiyovasküler rahatsızlıkların engellenmesini desteklediği görüldü.

Akşam eve gidip 1 saat keyifle sıcak suda yatmak için mükemmel sebepler değil mi?

Kaynak: Dailymail

Tansiyon Düşmesi ve Yükselmesi

SANA EN UYGUN TAKVİYELERSupplementler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen adınızı giriniz